Danskooi van Highstreet verkocht

Danskooi van Highstreet verkocht: “Mijn eigen dochter heeft er nog in gedanst”

Hoogstraten, Malle – 

 

Inspiration Decors uit Malle, een verhuurbedrijf van bizarre decorstukken en rekwisieten, heeft de danskooi van dancing Highstreet uit Hoogstraten op de kop getikt voor 2.300 euro. Het object gaat nu in de verhuur voor iedereen die van een kinky privéfeestje houdt. Inspiration Decors wil zelfs replica’s maken van de danskooi voor de verkoop.

Kristin Matthyssen

 

Midden jaren tachtig opende discotheek Highstreet de deuren op de Sint-Lenaartseweg in Hoogstraten. De oprichter, Fred van Ostaeijen, baatte de tent al sinds 2014 niet meer uit, maar hij is er wel nog eigenaar van. De discotheek moest in maart vorig jaar verplicht de deuren sluiten door corona en ging in september failliet.

 

De danskooi zal verhuurd worden voor feestjes. Inspiration Decors gaat ook replica’s produceren en verkopen.

De danskooi zal verhuurd worden voor feestjes. Inspiration Decors gaat ook replica’s produceren en verkopen. 

 

183 spullen van de discotheek werden verkocht via een online veiling bij Troostwijk Auctions. De danskooi behoorde net als de rookmachine en condoomautomaten tot de uniekere dingen.

Rudy Van Nuffelen en Peter Verhaert van Inspiration Decors uit Malle hadden maar liefst 2.300 euro veil voor de danskooi, die ze zelf als ‘iconisch’ omschrijven. “Ontelbare vrouwen hebben in die danskooi staan kronkelen, zeker als ze wat tipsy waren”, zegt Rudy Van Nuffelen. Halfnaakt? “Nee, veelal gekleed. Bij speciale themafeesten stonden er dikwijls professionele danseressen in. Mijn oudste dochter heeft nog in deze kooi gedanst om zot te doen. Voor vele dertigers en veertigers is dit pure nostalgie.”

Peter Verhaert en Rudy Van Nuffelen voor hun verhuurzaak in bizarre rekwisieten in Oostmalle. De neushoorn is net een nieuwe aanwinst. 

Peter Verhaert en Rudy Van Nuffelen voor hun verhuurzaak in bizarre rekwisieten in Oostmalle. De neushoorn is net een nieuwe aanwinst.  — © kma

Van Nuffelen en Verhaert zijn trots dat ze een van de kroonjuwelen van dancing Highstreet aan hun verhuurcollectie kunnen toevoegen. Of ze denken dat er veel interesse zal zijn om zoiets te huren? Het is toch maar een kooi voor één persoon? “Wij geloven dat zeker. Het startbod bedroeg 900 euro. Feit dat er goed tegen elkaar werd opgeboden, bewijst het unieke karakter van deze danskooi. Met alle veilingkosten inbegrepen kostte ze ons 2.300 euro. Volgende week mogen we de kooi ophalen. Het is onze bedoeling een aantal exacte kopieën te produceren en deze te koop te stellen. De originele gaat bij ons in de eventverhuur.”

Volgens Rudy en Peter past de kooi goed bij het discothema en vormt ze een aanvulling op bijvoorbeeld de pop-up moose bar die ze verhuren, met het meubilair van de moose bar van dancing Versuz.

 

Peter Verhaert en Rudy Van Nuffelen bij enkele decorstukken van de moose bar van dancing Versuz die ze ook verhuren.

Peter Verhaert en Rudy Van Nuffelen bij enkele decorstukken van de moose bar van dancing Versuz die ze ook verhuren. — © Kristin Matthyssen

Inspiration Decors in Malle startte anderhalf jaar geleden als decorleverancier voor evenementen en feesten, als opvolging voor een slabakkende meubelhandel. Dramatisch genoeg brak een half jaar later de coronacrisis uit. Startende vennootschappen worden ondersteund op basis van het financieel plan. “Maar dit geldt niet voor startende activiteiten in het verlengde van een bestaande vennootschap”, zegt Van Nuffelen. “Hetgeen dramatische gevolgen voor ons heeft, want we trokken nog maar één keer 1.000 euro steun. Nochtans werd ons bij de opstart een zware lening van 350.000 euro toegekend door de bank, net omdat we met een realistisch financieel plan zaten. Normaal draait een soortgelijke firma die decorstukken verhuurt een half miljoen omzet per jaar. Waarom worden we niet op gelijke voet behandeld als onze collega’s die al langer in het vak zitten? We stellen nu al onze hoop op de nieuwe regeling voor bedrijven uit de eventsector die op tafel zou liggen.”