Artikel in Het Laatste Nieuws van 17 februari 2021

Onderkant formulier

De iconische danskooi van Highstreet is gekocht door Inspiration Decor uit Malle.

De iconische danskooi van Highstreet is gekocht door Inspiration Decor uit Malle

 

Inspiration Decor koopt iconische danskooi Highstreet: “Als we terug mogen feesten, hebben we iets uniek dat we kunnen aanbieden”

MALLE/HOOGSTRATEN  De legendarische danskooi van discotheek Highstreet, waar menig schaarsgeklede danseres of een ietwat aangeschoten gast(e) van de discotheek al eens een dansje in waagde, is gekocht door Inspiration Decors uit Malle. Het bedrijf verhuurt unieke decorstukken of hele decors voor wie eens een flink feestje wil organiseren of organiseert zelf de feesten in het thema die de gasten kiezen. “We gaan zelfs replica’s laten maken van de danskooi”, vertelt Rudy Van Nuffelen. Toch een beetje een lichtpunt in een voor de rest economisch dramatisch jaar.

Toon Verheijen 17-02-21, 20:50 Laatste update: 20:59

 

Het moet niet gezegd worden, maar voor de evenementensector waren de voorbije twaalf maanden ongetwijfeld de zowat zwartste periode uit hun bestaan. Dat was ook voor Inspiration Decor van Rudy Van Nuffelen en Peter Verhaert niet anders. Kiddierides, Egyptische sarcofagen, vliegtuigen, grote sneeuwmannen, een levensgrote Kuifje, talloze etalagepoppen, caféspelen,... Zo’n tweeduizend rekwisieten hebben ze die gehuurd kunnen worden, maar het voorbije jaar bleef het stil. “In 2020 was het letterlijk niets. Volledig toe. Geen feesten en geen evenementen, dat betekent dat wij ook niets kunnen verhuren of geen feest kunnen organiseren. En dan komt daar nog eens bij dat we naast alle steunmaatregelen grijpen die de overheid voorziet. Die zijn immers gebaseerd op de omzet voor corona, maar we zijn pas gestart in 2019 en zijn dat jaar nagenoeg volledig gesloten geweest door verbouwingen en dergelijke. Overal hebben we het al aangekaart,

 

Lees ook

  • Sarcofaag of casinotafel nodig voor je feestje? Bij Inspiration Decors kan je ze huren

Rudy Van Nuffelen en Peter Verhaert van Inspiration Decor zo'n anderhalf jaar geleden in hun pas geopende zaak.

Rudy Van Nuffelen en Peter Verhaert van Inspiration Decor zo'n anderhalf jaar geleden in hun pas geopende zaak          © Klaas De Scheirder

 

Investeringen

Het voelt voor Peter en Rudy aan alsof ze dubbel gestraft worden. “We lijken overal tussen te vallen en dat is frustrerend”, zeggen de twee. “We hebben een pak investeringen gedaan – meer dan 350.000 euro – maar we krijgen dus niets omdat we pas opgestart zijn. Alles wat we vragen is een gelijke behandeling, want andere bedrijven in onze sector vroegen wel een tussenkomst aan en ergens voelt dat als oneerlijke concurrentie.”

Danskooi en Moose Bar

Maar het ligt niet in de aard van Peter en Rudy om bij de pakken te blijven zitten. Ergens hopen ze net als de collega’s uit de evenementensector om binnenkort weer iets van perspectief te krijgen. “We blijven hoopvol”, klinkt het. “Als we experten moeten geloven, keren we terug naar de ‘roaring twenties’ (lacht). Dan gaan er nogal feestjes gegeven worden en dan komt die iconische danskooi van Highstreet wel van pas. Een heel groot deel van de Kempische dertigers tot vijftigers moet die toch gekend hebben. Die gaan we zeker mee in de verhuur steken. Omdat er tijdens de veiling ook heel wat op geboden werd, gaan we er replica’s van laten maken en die verkopen.” En het is niet bij de danskooi van Highstreet gebleven. Inspiration Decor wist ook de hand te leggen op de Moose Bar van de Versuz. “We zijn overal wat gaan zoeken”, lachen de twee. “We hadden toch tijd genoeg. Zo kunnen we onze klanten wat extra aanbieden als het allemaal weer mag.”

https://www.inspirationdecors.be/nl